VVD fractie heeft grote bedenkingen over keuze voor woningbouw bij Sportcomplex Lexmond

VVD Vijfheerenlanden heeft grote bedenkingen bij deze mogelijke keuze van het college om het evenemententerrein bij Sportcomplex Het Bosch te Lexmond aan te merken als serieuze zoeklocatie voor woningbouw. Hierover heeft de VVD fractie inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

VVD Vijfheerenlanden erkent de dringende behoefte aan woningbouw. Onze fractie is op de hoogte gesteld door een omwonende dat het college deze week zonder consultatie en instemming van de raad een veldonderzoek start naar mogelijke woningbouw o.a. op de locatie Nieuwe Rijksweg 20 te Lexmond. 
 
VVD Vijfheerenlanden heeft grote bedenkingen bij deze mogelijke keuze van het college om het evenemententerrein bij Sportcomplex Het Bosch te Lexmond aan te merken als serieuze zoeklocatie voor woningbouw. 
 
Deze locatie is reeds meer dan 15 jaar in gebruik als evenementenlocatie (Potlooienparty, Feestweek), sportterrein (Gilde, Killesteijnruijters, Highland games) en extra parkeerruimte bij grote bijeenkomsten en sportevenementen. Daarmee is het gehele complex het kloppende sportieve en maatschappelijke hart van het dorp. 
 
Door Dorpsinitiatief Lexmond en Sportstichting Lexmond zijn daarnaast heldere plannen voor de doorontwikkeling van het sportcomplex te Lexmond ontwikkeld, waarin deze locatie een volwaardig onderdeel vormt. Plannen die recent zijn gepresenteerd aan de politieke partijen in Vijfheerenlanden en positieve reacties kregen. Met de voorgenomen plannen van het college wordt dit geblokkeerd. 
 
Passend binnen de ontwikkeling van het dorp ziet VVD Vijfheerenlanden in Lexmond voldoende alternatieve mogelijkheden voor woningbouw, zoals deze ook mede zijn aangedragen door Dorpsinitiatief Lexmond. 
 
Daarom stellen wij de volgende vragen aan het college: 
- Bent u op de hoogte van de plannen van Dorpsinitiatief Lexmond en Sportstichting Lexmond t.a.v. sportcomplex en locatie Nieuwe Rijksweg 20 te Lexmond ? 
- Wat is uw mening hierover ? 
- Bent u bereid de locatie Nieuwe Rijksweg 20 te Lexmond te schrappen als potentiĆ«le woningbouwlocatie en te bestemmen als locatie t.b.v. sport en maatschappelijke activiteiten ? 

Zodra de antwoorden op de vragen bekend zijn zullen we deze publiceren. Lees hier het artikel in het Kontakt.