VVD VHL maakt zich zorgen om toewijzing locaties statushouders

VVD Vijfheerenlanden erkent de humanitaire noodzaak om statushouders op te vangen in de gemeente Vijfheerenlanden en begrijpt, vanuit de toelichting van wethouder Taal, dat een strak tijdschema gehanteerd dient te worden in het proces en “geen vertraging mag worden oplopen i.v.m. afspraken die nu met derden worden gemaakt”.

De fractie van de VVD heeft in de raadsvergadering van 17 februari 2022 haar zorgen uitgesproken over de rol van de raad bij de totstandkoming van de locatiekeuzes en dit in een amendement naar voren gebracht. Een amendement waarin ook een handreiking is gedaan om de raad binnen 2 weken te laten besluiten.

N.a.v. ons amendement en de bespreking in de raad is door wethouder Taal een toelichting op het proces en de besluitvorming gegeven en is het raadsvoorstel Verklaring van Geen Bedenkingen woningen statushouders en starters ongewijzigd door de meerderheid van raad aangenomen.

Daarom heeft de VVD de schriftelijke vragen ingediend onder andere over het tijdsplan, de taakstelling voor de gemeenten en de invloed van de gemeenteraad in het proces. De volledige vragenlijst is te lezen in de bijlage.