Softdrugsbeleid

Gedoogbeleid voor softdrugs, al het overige aanpakken.

Het landelijke beleid gedoogt softdrugs, wij ook. Maar al het overige willen we aanpakken! Wij vinden dat mensen vooral zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid. Wij willen niet dat de overheid alles wat slecht is voor mensen maar moet verbieden.

Het gedoogbeleid voor softdrugs past daar goed bij. Daarbij wordt echter de verkoop van cannabis aan de voordeur gedoogd, terwijl de inkoop daarvan nu illegaal is. Wij willen van die vreemde situatie af en het beleid rond softdrugs slimmer reguleren. Het is tijd om het gehele domein van en rondom softdrugs opnieuw in te richten. De landelijke overheid organiseert daarom een experiment met gereguleerde wietteelt. De VVD Vijfheerenlanden wil indien de mogelijkheid zich voordoet nader bepalen of deelname aan een dergelijk experiment zinvol en haalbaar is. 

Op dit moment neemt de VVD Vijfheerenlanden een terughoudend standpunt in ten aanzien van coffeeshops. Op plaatsen, zoals in Leerdam, waar een goed gereguleerde coffeeshop bijdraagt aan het terugdringen van de verkoop van drugs en bijbehorende criminaliteit, wil de VVD Vijfheerenlanden coffeeshops toestaan. Indien echter sprake is van overlast in of rond een coffeeshop of van een onvoldoende bijdragen aan het beleid door de coffeeshop van het terugdringen van straatverkoop, overlast, criminaliteit als ook gebruik van drugs, kan de betreffende coffeeshop beter worden gesloten vinden wij. Controle met bijvoorbeeld een mobiele camera kan daarbij voor meer duidelijkheid zorgen.

 

Kies voor Doen. Stem VVD!